fbpx

Футболки, як костюм для святкування Хеллоуїна

Звідки пішла традиція святкувати Хеллоуїн, і чому ніч на 1 листопада вважають найстрашнішої в році? Чи замислювалися ви що ж це за свято Хеллоуїн? Що відзначається в цей день і звідки взялися ці ритуали і традиції?

В Україні Хеллоуїн не таке популярне свято, як в США, але все більше викликає інтерес і в нашій країні.

прямий цифровий друк на футболках

Трохи історії

Увечері 31 жовтня в усьому світі відзначають загадковий і містичний Хеллоуїн або День всіх святих. Історія свята починається ще з дохристиянських часів. В останню ніч жовтня стародавні кельти відзначали Cамайн, традиції якого схожі з сучасним святом. За легендою, в ніч свята стиралася межа між світами мертвих і живих. Душі бродили по землі і забирали з собою людей, які порушували закони праведного життя (гнейси). Щоб обдурити нечисту силу, в Самайн вбиралися в шкури тварин. Вхід в будинок захищали спеціальними оберегами. За переказами, це були ліхтарі вирізані з овочів, як зараз гарбуз на Хеллоуїн.


принт на футболках

Святкування Хеллоуїна в Європі

У наші дні свято в багатьох країнах має більше комерційне значення, ніж релігійне. Практично в усьому світі до нього ставляться жартівливо і вважають Хеллоуїн відмінною можливістю подуріти і побеситься на маскарадною вечірці. До свята готуються, починаючи з жовтня. Вхід будинків прикрашають гарбузами, готують святкові прикраси та вбрання. До речі, традиція вирізати гарбуз на Хелловін почалася саме в Америці. Світиться святковий овоч має свою легенду. Гарбуз прозвали “ліхтарем Джека” на честь п’яниці, якого за витівки і обман самого Диявола не пустили ні в Пекло, ні в Рай, і він змушений був блукати в темряві з лучиною племені в очікуванні Судного дня. Сучасне святкування Хеллоуїна проходить масштабно в Америці, Європі, Японії та інших країнах. Влаштовуються грандіозні вечірки нечисті з конкурсами на кращий костюм, дівчата змагаються на найжахливіший макіяж, до свята готують незвичайні страви і “криваві коктейлі”. Свято з кожним роком набирає популярності і в Україні.

Футболки з нечистю

Безумовно, костюм на Хеллоуїн є головною традицією даного свята. В основному на свято люди одягаються в костюми різної нечисті, надприродних персонажів, гномів, тролів, вампірів та іншої остраху.

прямий цифровий друк на футболках

Ви теж готуєтеся до святкування Хеллоуїна і хочете бути оригінальними? Для цього приводу ми спеціально приготували футболки з в принтом, на якому зобразили символіку свята. Якщо ви хочете підтримати традицію святкування і бути найстрашнішим на вечірці, то замовляйте прямий цифровий друк на футболках, світшотах або худі.

прямий цифровий друк на світшотах