fbpx

Історія друку на тканині

Сьогодні друк на футболках популярний як серед людей, охочих виділитися з натовпу, так і серед власників бізнесу, які хочуть привернути увагу до свого бренду. Як і коли з’явилася ідея використовувати принти на футболках і за допомогою яких методів це реалізовувалося, ми розповімо в цій статті.

Як з’явився друк на одязі

Вперше друк на тканині з’явився в 50-х роках ХХ століття у Флориді, завдяки компанії Tropix Togs. Метод використовували для нанесення написів на футболки: в основному друкували назви популярних курортів. Трохи пізніше організація отримала право наносити на одяг зображення диснеївських персонажів. Після цього метод стрімко почав набирати популярність серед інших компаній, з’явилися фабрики для друку на тканині, найбільшою з яких стала Sherry Manufacturing Company.

trodixtogsmickey

У 1959 році почався новий етап в історії друку на одязі – винайшли стійкі фарби для друку на світшотах, футболках і іншому текстилю, завдяки чому вдалося значно урізноманітнити можливості методу і домагатися приголомшливих результатів.

oldprintingprocess

Стрімке зростання популярності друку на тканині

У 60-х роках стало модно прикрашати одяг за допомогою шовкотрафаретного друку. Компанія Monster Company стала однією з провідних в цьому напрямку. Основною «фішкою» організації став випуск одягу з емблемами і елементами групи Grateful Dead. Потім виникла інша мода, політична, і стали популярні принти на футболках з Че Гевара.

oldprint

У 80-х роках компанії почали використовувати термохроматичні фарби, що змінюють колір при нагріванні. Однак мода на такі вироби швидко пройшла через їх непрактичність: речі знебарвлювалися і дуже швидко приходили в непридатність.

Сучасний друк на тканині

З 70-х років друк на одязі став популярним способом реклами товарів. Такий метод використовували і для просування товарів Coca-Cola і Mickey Mouse. У 90-х стала затребуваною послуга нанесення логотипів і елементів фірмового стилю на одяг для проведення рекламних кампаній.

screenprinting

Сьогодні шовкографія на футболках і інші методи друку використовуються всюди. Особливо популярна така послуга серед молодих людей: за допомогою нанесення принта можна придумати абсолютно унікальний образ.

Принти на світшотах, футболках та іншому одязі дозволяють розповісти оточуючим про захоплення власника. Можна нанести на тканину зображення свого кумира, жартівливий напис і багато іншого. Саме тому що такий спосіб створення ексклюзивного образу дозволяє реалізувати будь-яку ідею практично без обмежень для фантазії і при невеликих фінансових витратах, він був і буде актуальним в усі часи.

Щоб створити ексклюзивний одяг з дизайнерськими принтами і втілити в життя ваші найсміливіші ідеї, зателефонуйте нам за номером (067) 604 13 41. У нас можна замовити друк на футболках в Києві бездоганної якості і за відмінною ціною.