fbpx

Одягайся 2 в 1 : стильно і екологічно

До карантину ми могли собі дозволити розкіш подорожувати по світу, наповнюватися враженнями від зустрічі з творами світового мистецтва. Ми були людьми на планеті і в щоденній метушні не задумувалися про наш вплив на неї. 

екологія

У посткарантинний період ми усвідомили, що можемо втратити свободу пересування, можливості ходити на концерти та в ресторани, але ніхто не забере у нас свободу бути собою і власними силами звести до мінімуму наш вплив на екологію.

Якщо раніше одяг носили роками, то зараз маркетологи відомих брендів оновлюють колекції ледь не щотижня, цим самим закликають викидати старі речі і купувати нові. 

Нікому не хочеться увійти в історію монстром який нищить планету, так що гіганти фаст-фешн один за іншим приймають «екологічні» заходи. «Грінпіс» нещодавно випустив рейтинг «зелених» марок одягу. В авангарді виявився H&M з їхньою програмою збору і переробки старих речей. 

На перший погляд, ідея непогана, але, якщо придивитися до цифр, стає трохи сумно. У 2013 році, наприклад, було зібрано близько 3000 тон старого одягу. При цьому в 2012-му, за даними екожурналісткі Люсі Зігле з Guardian, на виробництво нових речей компанія витратила менше 200 000 тон однієї тільки бавовни.

На даний момент лідером з переробки вовни стали італійці. Сьогодні 15% переробленого у світі текстилю надходить з Прато. Купи викинутої вовни чекають на переробку в італійському місті Прато, маленькому містечку Тоскани, яке протягом століть було епіцентром переробки вовни.

переробка текстилю

Як на рахунок переробки текстилю в Україні?

Приблизно 6-7% усього побутового сміття в Україні – це текстиль, який міг би бути використаний повторно, але, натомість, викидається на сміттєзвалища. В Україні повторним виробництвом зі старих речей і одягу займаються близько 30 дрібних компаній. Але на даний момент всі проекти не набули поширення або ж розглядаються тільки в перспективі через те, що у нас немає культури збору відходів. За нашою інформацією, в Україні у вторинній переробці використовується близько 3% відходів – при тому, що у ЄС це понад 70%. Тому держава заохочує розвиток нових проєктів та закликає громадян бути екологічно свідомими.

переробка тканини

«Озеленити» фаст-фешн-індустрію в найближчі роки не вийде при всьому бажанні. Що ж робити, якщо ми хочемо знизити екологічний слід від одягу, але міняти її при цьому частіше, ніж леді і джентльмени за часів Сагайдачного?

Тут все просто: потрібно скоригувати власний спосіб життя, взявши за орієнтир базовий принцип «нуль відходів».

Вибирати речі, зроблені з якісних матеріалів – вони прослужать довше. Наші вироби виготовляються з якісної натуральної тканини, саме тому довше служать і мінімізують витрати переробки. Також варто доцільно оцінювати необхідність оновлення гардеробу, тому наше виробництво розраховане лише на друк по запиту клієнта (print of demande). Для друку використовуємо натуральні фарби на водній основі, які створюють якісний і повноколірний друк для одного унікального виробу.

якісні речі

Також ми надаємо чудову можливість давати друге життя одягу за допомогою креативних рішень, які зможемо втілити в життя методом термопереносу плівки. Ви випадково поставили пляму на улюблений худі? Не потрібно відмовлятись від нього, можемо легко замаскувати пляму креативним принтом.

термоперенос плівки на тканину

Давно придбав/ла виріб і набридло його носити? Зміни зовнішній вигляд принтом і продовж йому життя на довгий час.

надпис на футболку

Якщо бути еко-дружнім то можна, наприклад, здати речі @laskastore і надати їм нове життя. 95% одягу, що опиняється на звалищі, можна використати повторно або переробити ♺ Коли ви приносите речі в Ласку, ви подовжуєте їх життя і робите внесок в майбутнє нашого довкілля.

Здати на утилізацію і підтримати проєкт “Україна без сміття”       

“УБС” приймають на високотемпературне спалювання: зношений одяг, взуття, м’які іграшки й сумки (великі металеві деталі треба відокремити, дрібний металевий декор можна залишити, якщо він є частиною одягу — наприклад, замки, ґудзики тощо; з іграшок обов’язково відділити всі металеві частини та батарейки), тому радимо бути частинкою екології і долучитись до переробки.

Ми не тільки вчимо сортувати, а й допомагаємо назавжди позбутися одноразового у своєму житті. В нас можна придбати шопери в молочному та чорному кольорах, а також нанести на них унікальний друк. Еко-сумку можна придбати як онлайн, так і оффлайн в нашому шоурумі за адресою вул. Турівська, 4.

Що нас відрізняє від інших? 

🔹змінюємо упаковку на екологічну

🔹наші вироби виготовляються з якісної натуральної тканини, саме тому довше служать і мінімізують витрати переробки

🔹ми друкуємо лише по запиту клієнта (print of demande)

🔹для друку використовуємо натуральні фарби на водній основі, які створюють якісний і повноколірний друк для одного унікального виробу

 

Якщо виникло бажання зробити замовлення або побачити на власні очі приклади наших робіт ми чекаємо тебе в офісі: вул. Турівська 4 (Україна, м.Київ, Поділ, м. Тараса Шевченка).