fbpx

6 способів носити світшот та виглядати стильно

Що може бути краще, ніж м’який, теплий, затишний світшот в такі холодні, з затягнутим небом, осінні дні? На сьогоднішній день цей елемент одягу став настільки популярним, що не мати його в гардеробі тепер не те щоб не пристойно, це як не мати в дитинстві приставки денді, начебто жити можна, але з приставкою було б значно краще.

2N3PtWCd-hT-Qz7W0ulQnw-article

Якісний бланковий світшот знайти зовсім неважко – наша компанія випускає продукцію власного виробництва. Перевірено, це найкраще співвідношення ціни і якості!

Історія появи свішота

Сама назва «sweatshirt» утворено від сполучення англійських слів «sweat» (піт) і «shirt» (сорочка).

Варто віддати належне синові Бенджаміна Рассела – власника невеликої процвітаючої текстильної фабрики, який поскаржився батькові на те, що тренуватися в вовняному светрі не тільки незручно, але ще і жарко.

У 20-х роках ХХ ст. особливим успіхом на ринку користувалося фірмова спідня білизна для дам, щось на зразок додаткової сукні з щільної м’якої бавовни, яку випускала компанія Рассела. Недовго думаючи, той вирішив зшити з аналогічного матеріалу светри для команди сина. Так почалася історія самого популярного елементу одягу!

Пік популярності світшотів як спортивного одягу прийшов на 1963 рік, коли їх стали використовувати як елемент форми збірної США з веслування на Олімпійських іграх в Берліні. Американська команда веслярів продемонструвала всьому світу светри з написом USA, виконаної за новою технологією.

Helen Stephens and Jesse Owens, American athletes, Berlin Olympics, 1936. The two won six gold medals between them: Stephens in the women's 100 metres and 4x100 metres relay and Owens in the men's 100 metres, 200 metres, 4x100 metres and Long Jump. A print from Olympia 1936, Die Olympischen Spiele 1936, Volume II, Cigaretten-Bilderdienst, Hamburg, 1936. (Photo by The Print Collector/Print Collector/Getty Images)

svitshot-eto--6

У 1960-х роках м’які і зручні світшоти з логотипами навчальних закладів стали носити студенти. Ця університетська традиція збереглася до наших днів.

Ближче до середини ХХ століття з гардероба професійних спортсменів світшоти перекочували і до звичайних американців, які за здоровий дух в здоровому тілі – бавовняний світшот в тому чи іншому вигляді став символом ранкової пробіжки. Зараз в це важко повірити, але до 80-х майже всі світшоти виготовлялися в США.

П’ять ознак світшота

за якими можна з легкістю відрізнити світшот від джемпера, пуловера, светра і толстовки:

  1. Відсутність застібки будь-якого типу, а також капюшона і кишень.
  2. Круглий виріз, під яким знаходиться трикутна вставка. Раніше вона була потрібна для вбирання спортивного поту і зручності надягання, сьогодні вона перетворилася в декоративно-ностальгічний елемент.
  3. Рукава реглан – саме вони були в класичному світшоті. І знову спадщина спортивної форми – в них просто зручніше розмахувати руками. Зараз, звичайно, це необов’язковий момент, але ми вас попередили.
  4. Резинка або хоча б рифлена тканину на комірі, манжетах і поясі.
  5. Щільний бавовняний трикотаж з характерним нерівним виворотом, а іноді навіть з начосом. Деякі різновиди такого трикотажу називають футером, з цієї тканини найчастіше шиють світшоти і толстовки.

Як вибрати світшот і з чим його носити

Складно придумати більш універсальний елемент гардеробу, ніж світшот. Напевно, крутіше нього тільки біла футболка.

Ми підготували шість прикладів поєднання бланкового світшота з іншим одягом, завдяки яким ваш гардероб буде стильним і притягуючим погляд оточуючих.

Перший і найочевидніший з них – чорні вузькі або прямі джинси/штани в поєднанні з чорним взуттям. Завжди виграшне поєднання – монохромний, темний низ, який подовжує ноги, верх виглядає краще за рахунок натурального об’єму. Звичайно, для цього штани повинні ідеально сидіти. Головне – монохромність.

черн брюки

Схожий варіант – класичні джинси або джинси бойфренда. Джинси, які ідеально сидять  і відповідне взуття формують красивий силует і не відволікають увагу від світшота.

Svitshoty-zhenskie-foto_51-650x1082

Не менш креативно – довга спідниця. Особливо інтригуюче виглядає поєднання легкої шифонової спідниці і щільного, теплого світшота. Протилежності не просто притягуються, але ще і неперевершено виглядають разом.

14421_original

А можна взагалі надіти до світшота шорти будь-якої текстури, довжини і кольору. Для повсякденного гардеробу чудово підійдуть джинсові або однотонні шорти, а якщо вам хочеться чогось трохи більш експериментального – шкіряні або мереживні.

74d57d99b25de34a807b3c7b9744187e947e42f0

Нашарування одягу. Якраз настав такий осінньо-зимовий період, в який потрібно закутатися і утеплитися. Для цього надягаємо під світшоти сорочку навипуск, зверху – бомбер, джинсову або шкіряну куртку і взуття на плоскій підошві, наприклад, оксфорди, сліппери або броги. Можна накинути на плечі тепле пальто або парку, можна експериментувати з жилетами з хутра, шкіри та інших теплих матеріалів. Все у ваших руках.

Best-Street-Style-New-York-Fashion-Week-Fall-2014

Чудове рішення – міні-спідниця. Ясна річ, надягати її зі світшотом варто тільки дівчатам із ідеальними ногами. Об’ємний світшот в поєднанні зі стрункими ногами і красивою ходою відразу викликає асоціації з квіткою, що коливається на стеблі. Досить абстрактно, але ж багатьом йде. І, що важливо, декому подобається.

082613_Stockholm_Street_Style_slide_002

Світшот вже давно подолав ту стадію, коли він був доречний тільки на ранковій пробіжці, і носити його можна абсолютно по-різному. Міський лук або романтичний образ – він впорається з будь-яким завданням. Це незамінна річ для осені!

Купити світшот або зробити прямий цифровий друк Ви можете у нас в офісі на Турівській, 4. Чекаємо!