fbpx

Як правильно розібрати гардероб, щоб було що одягнути?

Ми часто кажемо, що речей багато не буває…але бувають часи, коли пора навести порядок в шафі. Це потрібно для того, щоб звільнити місце для нового, базового, щоб не виникало питання: «Що сьогодні одягнути?». Особливе бажання до змін виникає весною. Напевно, надихнувшись оновленням в природі хочеться чогось новенького. 

Але далеко не кожному розбір шафи приносить задоволення: адже здається, що всі речі потрібні і шкода попрощатись хоча б з одною, можливо вона знадобиться для поїздки на дачу (як часто ти її туди береш?), або для спеціального випадку (кофтинка, яку ти одягаєш на День народження до тітки Люби і більше ніколи, тому що вона не поєднується ні з чим в шафі). Які тільки відмовки не вигадує наш мозок! Тому ми склали кілька порад, які допоможуть розібрати шафу, а не перекласти всі речі на нові місця.  

разобрать вещи в шкафу

Як спростити собі розбір речей?

Краще розбирати літній і зимовий гардероби окремо, почавши з тих речей, які в них перетинаються. Швидше за все це і є значна частина вашого базового гардеробу, і тут знадобиться найбільш критичний і свіжий погляд.

Розкладайте речі відразу на 4 групи: залишити, віддати, викинути і привести в порядок. Іноді утворюється ще одна групка під назвою «сумніваюся». Перегляньте її ще раз, коли закінчите сортувати речі, або залиште, але зберігайте окремо. Якщо за рік ви не згадаєте про речі, які в ній лежать, значить сумніви були зайві – віддавайте.

При огляді речей з дірками і плямами, дайте відповідь собі чесно, чи реально їх відіпрати або акуратно зашити і чи будете ви цим займатися. Особливо це стосується нижньої білизни, шкарпеток і колготок. 

Залиште взуття наостанок. Освіживши в пам’яті весь вміст гардероба, вам буде легше зрозуміти, яке взуття вам обов’язково потрібне. 

Аксесуари зазвичай не займають багато місця, але їх теж може накопичитися некомфортно багато. Тут головне організувати зберігання правильно, щоб не виявилося, що цю симпатичну підвіску або витончений шарфик ви б носили, якби знали про їхнє існування.

Під час прибирання ви можете помітити речі, яких вам не вистачає, радимо їх записати на майбутнє.

Як бути з речами, від яких відмовляєшся?

Під кінець прибирання тобі доведеться прийняти рішення щодо “викинути”, найкраще, щоб воно було екологічним. 

Ми надаємо чудову можливість давати друге життя одягу за допомогою креативних рішень, які зможемо втілити в життя методом термопереносу плівки. Ви випадково поставили пляму на улюблений худі? Не потрібно відмовлятись від нього, можемо легко замаскувати пляму креативним принтом. Якщо давно придбав/ла виріб і набридло його носити? Зміни зовнішній вигляд принтом і продовж йому життя на довгий час.

Якщо бути еко-дружнім то можна, наприклад, здати речі @laskastore і надати їм нове життя. 95% одягу, що опиняється на звалищі, можна використати повторно або переробити ♺ Коли ви приносите речі в Ласку, ви подовжуєте їх життя і робите внесок в майбутнє нашого довкілля.

Здати на утилізацію і підтримати проєкт “Україна без сміття”  

Також ти можеш продати речі в гарному стані, так вони знайдуть нових власників і будуть потрібними або ж запропонуй речі родичам, друзям/подругам тощо.     

Питання-помічники

Дотримуйтесь цього опитувальника, якщо сумніваєтеся на рахунок будь-якої речі. Він дуже допомагає позбутися зайвої сентиментальності по відношенню до одягу. 

как освободить вещи в вашем шкафу?

Якщо виникло бажання підтримати екологічний розбір шафи та зробити замовлення на друк , або побачити на власні очі приклади наших робіт ми чекаємо тебе в офісі: вул. Турівська 4 (Україна, м.Київ, Поділ, м. Тараса Шевченка).