fbpx

Як правильно створити макет для друку

Правильно створений і підготовлений макет для друку на футболках чи світшотах – запорука того, що ви отримаєте результат, який повністю відповідає вашим очікуванням. У цій статті коротко описані рекомендації, які допоможуть вам створити зображення для їх подальшого нанесення на одяг.

Створення макета для прямого цифрового друку

 

Особливість цього методу в тому, що нанесення малюнка відбувається напряму, а сам процес подібний до звичайного друку на папері. При цьому для цього способу необхідно професійне обладнання та спеціальні стійкі фарби.

Особливості методу, які варто врахувати при роботі над макетом:

  • макет можна створити і підготувати як в растровому, так і у векторному графічному редакторі;
  • зображення на готовому виробі виходить повнокольоровим;
  • малюнок дуже довго не втрачає колір при прасуванні, тому немає необхідності спочатку малювати більш яскравими кольорами.

При створенні зображення для друку на тканині зверніть увагу на те, що для нанесення білого малюнка на кольорові тканини необхідно підготувати растровий файл (векторний не підійде). Працюючи над майбутнім принтом, врахуйте, що файл повинен бути масштабу 1: 1, тобто в графічному редакторі вибирайте такий розмір зображення, який ви хочете бачити на готовому продукті.

При створенні малюнка враховуйте колір основи – футболки, світшота або іншого одягу. Якщо тканина яскрава і насиченого кольору, зображення не повинно бути таким же строкатим – намагайтеся вибирати більш спокійні тони, але з невеликими елементами основного кольору.

Створення макета для шовкотрафаретного друку

 

При використанні цього методу малюнок наноситься на виріб за допомогою трафарету і пошарово. Перед друком на тканині виготовляються відповідні трафарети, які дозволяють отримати щільний і насичений колірний шар. Це трудомістка технологія, що не призначена для створення великих тиражів.

Особливості методу, які потрібно враховувати при створенні файлу для нанесення принта на тканину:

  • можна використовувати додаткові ефекти: блискітки, імітацію гуми або оксамиту;
  • малюнок не втрачає кольору при пранні;
  • можливо об’ємне нанесення принтів на світшоти і інший одяг.

Thermal_transfer

Макети для друку таким методом можна також створювати як векторні, так і растрові. При цьому при роботі над файлом у векторі потрібно вказувати номери по палітрі Pantone.

Перед тим, як відправити малюнок нашому фахівцю, підготуйте його відповідно до вимог до макетів для нанесення принта на футболку і інший одяг. Якщо у вас залишилися питання, зателефонуйте нам за контактним номером телефону – ми з радістю надамо вам пораду і допоможемо підготувати макет для друку.