fbpx

Яка тканина краща для футболки?

Уявіть собі, що ви вирішили замовити послуги  в пошиву одягу. Серед багатьох варіантів, які ви повинні зробити, рішення про те, які типи тканин використовувати для ваших продуктів є одним з найважливіших.

Якщо ви починаєте займатись пошивом брендованого одягу, у вас може виникнути спокуса використовувати найдешевший матеріал для своїх проектів, але не поспішайте з цим рішенням. Подумайте про свою аудиторію та про те, як ви уявляєте свій бренд. І не забувайте, що тканина вашого одягу повинна добре поєднуватись не тільки з обраною вами нішою, але і з вашим дизайном.

Кожен, хто хоче розбиратися в одязі, повинен знати три основні типи тканини: бавовну, поліестер та змішані тканини.

А також основні характеристики трикотажної тканини:

  • склад
  • види пряжі (спів, карде, opened) тут більше
  • щільність (грам на квадратний метр) чим щільніше, тим довговічніше

У статті ми докладно розглянемо кожну з них, щоб допомогти вам вирішити, які тканини найкраще підходять для футболок, світшотів та інших виробів.

Бавовна

Бавовняна тканина є найбільш широко виробленим натуральним волокном на планеті. Як матеріал, він відомий своїм комфортом та довговічністю, що робить його однією з найпопулярніших, що використовуються в одязі.

  • Відчуття та носіння

Коттон – це універсальна сировина, з якої можна зіткати або зв’язати безліч різних тканин, таких як джинс, фланель, трикотаж та багато іншого. Кожен із яких, звичайно, має трохи різні характеристики.

Всі бавовняні тканини м’які та дихаючі, що робить їх ідеальними для теплого клімату та спекотної погоди, а також для людей із чутливою шкірою. Якщо ви не хочете продавати облягаючий одяг у своєму магазині і віддаєте перевагу більш вільній посадці, вибирайте бавовну. Але майте на увазі, що 100% бавовна повільно сохне, тому вона, ймовірно, не ідеальна для спортивного одягу. Також є тренд у сфері професійного пошиття одягу – органічна бавовна. Але варто зазначити, що тільки певні компанії мають “справжній” сертифікат і потрібно закуповувати такі тканини від 300 кг (та тканини трикотаж продаються кілограмами)

  • Придатність для друку

Бавовна є чудовою поверхнею для цифрового друку. Тому, якщо ви хочете, щоб ваш дизайн був насиченим та чітким, вибирайте одяг зі 100% котону.

Популярні товари зі 100% бавовни, доступні в Singleprint:

  • чорна чоловіча футболка
  • біла чоловіча футболка
  • біла жіноча футболка
    • Довговічність та догляд

Високоякісна бавовна дуже міцна, що робить її менш схильною до випадкових розривів. Однак бавовна не так довговічна, як поліестер або суміші бавовни та поліестеру.

Як і більшість натуральних матеріалів він може стискатися при впливі високих температур. Тому при пранні бавовняної футболки використовуйте холодну воду і уникайте додавання занадто великої кількості миючого засобу, оскільки це може вплинути на зношування матеріалу. Встановіть делікатний режим прання у пральній машині, щоб запобігти вицвітанню білизни.

Поліестер

Поліестер – це штучне волокно, синтезоване із продуктів переробки нафти. Тканина була винайдена в 1941 році, тому, порівняно з бавовною, ця тканина є досить новим гравцем у виробництві. Але, незважаючи на це, поліестер стає все більш популярним матеріалом у швейній промисловості. Цей матеріал особливо цінується тими, хто шукає тканину, яка витримує великі навантаження та прання.

Відчуття та носіння

Поліестер легкий і на дотик трохи більш шовковистий, ніж бавовна. Він також ідеально підходить для занять спортом. Одяг із поліестеру затримує піт на шкірі. Це означає, що футболки з нього можуть бути липкими в теплу погоду, але також зберігають тепло в прохолодну погоду. У людей з дуже чутливою шкірою поліестер може викликати невелике роздратування, але це не так часто зустрічається, коли ця сировина поєднується з іншими тканинами.

Чи еластичний поліестер? Так, ця тканина природно розтягується, забезпечуючи комфорт клієнту. Вона не піддається природній усадці, і не втрачає своєї форми навіть після значного зносу і досить швидко повертається у форму за наявності розтягування.

Придатність для друку

Якщо у вас є магазин одягу, вам, ймовірно, цікаво, що за поліестер, коли справа доходить до друку. Деякий час друк на синтетиці був досить складним завданням. Але завдяки спеціальним барвникам та передовим технологіям друку (наприклад, сублімація) отримання високоякісних відбитків на поліефірних тканинах більше не є проблемою. Надруковані кольори яскраві і навряд чи потьмяніють з часом.

Однак, оскільки друк на одязі з ненатурального матеріалу складніший, ніж на бавовні або суміші, вироби з поліестеру зазвичай дорожчі.

Довговічність та догляд

Поліестер міцніший, ніж бавовна та більшість змішаних тканин. Крім того, його важко забруднити, тому що поліестер менш вбирає вологу, ніж більшість тканин. Тканини з поліефіру також відомі своєю стійкістю до усадки та вицвітання. Тим не менш, рекомендується прати одяг із поліестеру в теплій воді з універсальним миючим засобом, а потім сушити у пральній машині за низької температури.

коттон или полиестер

Змішані тканини

Якщо ви не можете вибрати між бавовною та поліестером, об’єднайте найкраще з обох та виберіть суміш бавовни та синтетики.

Така тканина не сідає і не змінює форму, як натуральна, її легше прати і сушити. А завдяки бавовняному компоненту в суміші вироби з бавовни та синтетики більш повітропроникні порівняно з виробами з чистого штучного волокна.

принт на смешанной ткани

принт на черной ткани

Щоб уникнути швидкого зносу, ми пропонуємо вироби з вмістом еластану. Склад тканини футболки 95% бавовна та 5% еластан. У чому переваги такого складу матеріалу? Матеріали, до складу яких входить це волокно, менше мнуться, довше носяться, добре тягнуться і набувають форми тіла. Вони більш практичні та довше зберігають привабливий зовнішній вигляд.

Популярні товари з 95% бавовни, 5% еластану, доступні в Singleprint:

Як результат краще протестувати тканину перед запуском тиражу. Особливо після прання – футболка Fruit of the Loom нова приємна і м’яка на дотик, а після першого прання “дубеє” або деформується. Тому виробництво Singleprint працює тільки з перевіреними роками постачальниками тканин.