fbpx

Нанесення принта плівкою – як все відбувається

В продовження теми термопереноса ми вирішили розповісти на простому прикладі процес перенесення термотрансферних плівок на тканину. На фото ви можете бачити принцип роботи ріжучого плоттера.

термоперенос плівки

Тиск ножа налаштовується так, щоб плівка прорізалася повністю, а підкладка залишалася майже недоторканою. Після процесу різання всі непотрібні елементи плівки видаляються (це називається вибіркою), а все що потрібно переноситься на тканину під термопрес. Підкладка після перенесення видаляється.

Якщо поетапно розглянути процес. Давайте переведемо на тканину цей напис.

your logo

Для цього:

  • відкриваємо Adobe Illustrator
  • створюємо текстовий шар і набираємо будь-яке слово, вибираємо шрифт.
  • після переводимо напис в криві (виділяємо шрифт як об’єкт-інструмент Selection Tool, потім Type> Create Outlines).
  • задаємо потрібний розмір і все готово для різання.термоперенос на тканину

Далі по порядку:

  • Видалення зайвих елементів

термоперенос на футболках

  • Розміщення на тканині і перенесення під термопресс

технологія термопереносу на тканину

  • Видалення підкладки

Тепер можете використовувати свій виріб. Фізичний вплив йому не страшний.

Ось і весь процес. Як бачите, нічого складного. Час і температуру перенесення ми не вказуємо, так як для кожного виду плівки використовуються свої параметри. В середньому це 150 – 170 ºС і 15 – 25 секунд. Повну інформацію можете дізнатися у менеджера (контакти тут) і обов’язково почуєте відповідь.

Детально з процесом можете ознайомитись на нашому каналі за посиланням.

В якості висновку хочеться сказати, що плівка досить стійкий вид друку (більш детальніше про термоперенос ми розповіли тут). Перевірено багато разів. При правильному нанесенні плівка тримається роками на будь-якому з виробів: футболки, світшоти, поло, кепки, худі, еко торби.

Єдине, що не варто робити – це прати футболки з плівкою вище 40ºС і прасувати гарячою праскою по плівці. Прасувати тільки з вивороту. Дотримуйтеся цих простих правил і ваші вироби будуть радувати вас довгі роки.