fbpx

Вуличне мистецтво на твоїй футболці

Стати частиною мистецтва наразі стало просто і стильно. Лише необхідно обрати зображення на футболці чи світшоті, замовити в Singleprint і люди почнуть обертатися до тебе на вулиці, щоб роздивитися твій унікальний принт на футболці. Але, що може привернути увагу? Зазвичай, це виклик нормам. Давай поговоримо про графіті! Напевно ти і сам знаєш, що тема графіті є дуже суперечливою. Деякі її обожнюють, а деякі просто ненавидять. В будь-якому разі, дане вуличне мистецтво присутнє чи не в усіх аспектах нашого повсякденного життя. З початку зародження графіті, в далекі часи стародавніх цивілізацій, люди мали потребу публічно виражати свої думки шляхом написання повідомлень в громадських місцях. З плином часу, ця практика лише набула обертів.

біла футболка з принтом

Давайте зануримося у Нью-Йорк 70-х років 20-го століття, в час, який зазвичай асоціюється з зародженням сучасного вуличного мистецтва. Як ти можеш уявити, місто виглядало та існували абсолютно по іншим законам, ніж це є зараз. Проте, художники Нью-Йорку завжди були на крок попереду художників інших міст.

Усе місто було розписано графіті: вуличне мистецтво, соціальні повідомлення, настінні фрески. Зрозуміло, що влада це не підтримувала і запроваджувала покарання, що з часом ставали усе тяжче. Проте, художників це не зупиняло. Вони адаптувалися і розвивалися. Потрохи вуличне мистецтво набувало більшої значущості.

Сьогодні, вуличне мистецтво можна побачити усюди: від рекламного дизайну на їжі та одязі до принтів на техніці і машинах. Вуличне мистецтво відкриває різні шляхи комунікації та самовираження, саме тому воно таке багатогранне.

Дизайн футболок не став виключенням і також підпав під вплив вуличного мистецтва. Чи знаєш ти графіті яких двох художників набули найбільшої популярності для дизайну одягу?

Кіт Харінг (Keith Haring)

Кіт Харінг був одним із перших вуличних художників, який висловив ідею об’єднання елементів популярної культури та ексклюзивного «високого мистецтва». Він використовував досить багато кольорів, але його твори демонстрували унікальну простоту. Зазвичай завдяки своїм зображенням він надсилав соціальне послання, що стосувалося таких важливих тем, як СНІД, наркоманія, чи апартеїд. Багато фахівців у галузі моди вважають його творчість однією з основних причин, чому вуличне мистецтво стало важливою частиною моди та дизайну футболок.

прямий цифровий друк

Жан-Мішель Баскія (Jean Michel Basquiat)

Одним з найвідоміших і найбільш комерційно успішних вуличних майстрів свого часу є Жан-Мішель Баскія. Будучи членом музичної панк групи, він дуже швидко набув слави, оскільки поєднував мистецтво з сильними соціальними посланнями. Його графіті та його музика були настільки впливовими, що навіть сьогодні його малюнки використовують як в світі великої моди так і для друку на футболках по всьому світу.

графіті

Хочеш замовити футболку з графіті відомого вуличного художника? Телефонуй нам!

(067) 604 13 41
(050) 397 63 33
(044) 394 50 85